Pepto Soda šumeće tablete su jedinstveni dodatak ishrani čiji je aktivni sastojak soda bikarbona (natrijum-bikarbonat) i koristi se za neutralisanje hlorovodonične kiseline u želucu.

Pepto Soda doprinosi:

  • smanjenju gorušice
  • otklanjanju tegoba koji prate prekomerno lučenje želudačne kiseline.

Zašto Pepto Soda?

  • Jedinstven oblik šumeće tablete – aktivna supstanca soda bikarbone se brzo apsorbuje u našem organizmu.
  • 1940 mg soda bikarbone u 1 tableti – vodili smo računa da u strogim uslovima proizvodnje dobijemo kvalitetan farmaceutski proizvod sa maksimalnom dozom soda bikarbone u jednoj jedinici proizvoda.
  • Kontrolisan dnevni unos soda bikarbone – konzumiranjem Pepto Sode u svakom trenutku znate dnevnu dozu koju ne smete prekoračiti (1-2 tablete dnevno).
  • Komforan način upotrebe – praktično, pojedinačno pakovanje – Pepto Sodu možete poneti u torbi i u svakom trenutku imati uz sebe.
  • Prijatani ukus pruža osvežavajući osećaj koji dodatno doprinosi olakšanju simptoma gorušice
  • UkusiLimun, mint i pomorandža

NAČIN UPOTREBE:

Uzimati 1-2 tablete dnevno, 1-2 h nakon jela ili po potrebi. Tabletu rastvoriti u čaši sa 100 ml vode.

PAKOVANJE :  20 ŠUMEĆIH TABLETA ili 14 ŠUMEĆIH TABLETA pojedinačno upakovane

NAMENA: Dodatak ishrani

NAPOMENE:

Pepto Soda je dodatak ishrani i nije zamena za razvnovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu, tretman ili lečenje bilo koje bolesti. Čuvati  van domašaja dece.

UPOZORENJE:

Preparat se ne preporučuje osobama koje imaju visok krvni pritisak, kardiovaskularna ili oboljenja bubrega, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka  U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak potrebno je prekinuti uzimanje i posavetovati se sa lekarom. Ne preporučuje se primena duže od 2 nedelje, osim po savetu lekara.  Prekomerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat.

SASTOJCI (INCI):

natrijum-bikarbonat (soda bikarbona); regulator kiselosti – limunska kiselina; sredstvo za povećanje zapremine – sorbitol u prahu; sredstvo protiv zgrudvavanja – polietilenglikol; zaslađivač – natrijum – ciklamat; dve različite arome: limun i mint.

O PROIZVOĐAČU:

Pepto Soda je originalni proizvod farmaceutske kompanije Goodwill Pharma, koja se više od 20 godina bavi prodajom visokovalitetnih farmaceutskih proizvoda na tržištu Evrope i šire.