Pepto Soda postoji u dve forme tablete, šumeće tablete i tablete za žvakanje, različitog sastava i treba se pridržavati preporuka o dužini primene. Pepto Soda® šumeće tablete ne primenjuju se duže od 2 nedelje, osim po savetu lekara. Prekomerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Kod Pepto Soda® tablete za žvakanje se ne preporučuje primena duže od 2 nedelje za simptome koji traju, osim po savetu lekara. Ako ste trudni, sledite preporuke doziranja po savetu lekara.          
Pepto Soda je dostupna u dve formulacije, šumeće tablete i tablete za žvakanje. Pepto Soda® šumeće tablete se uzimaju 1-2 tablete dnevno, 1-2 h nakon jela ili po potrebi. Tabletu rastvoriti u čaši sa 100 ml vode. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Pepto Soda® tablete za žvakanje se uzimaju 1 do 3 puta dnevno. Tabletu otopiti ili sažvakati u ustima.
Budući da je soda bikarbona sama po sebi neorgansko jedinjenje, ne postoji organska soda bikarbona. U diferenciranju kvaliteta sode bikarbone kao parametar se koristi to da li soda bikarbona sadrži aluminijum ili ne. Pepto Soda je soda bikarbona koja u sebi ne sadrži aluminijum.
Soda bikarbona koja se konzumira u preporučenim dozama ne pokazuje štetnost na nivou bubrega. Prema upozorenju za primenu, Pepto Soda šumeće tablete se ne preporučuju osobama kod kojih postoji oboljenje bubrega.
Primena preparata kod dece, trudnica i dojilja zahteva poseban oprez i isključivo uz preporuku i pod nadzorom lekara.
Pepto Sodu možete kupiti u svim apotekama i bolje snabdevenim drogerijama. Takođe možete naručiti i on-line http://www.goodwill.rs/proizvod/pepto-soda/
Pepto Soda® tablete za žvakanje sadrže 1000mg kalcijum-karbonat, a količina kalcijuma koja se oslobađa je 400mg.
Proizvod je iz grupe antacida, namenjen neutralizaciji želudačne kiseline i smanjenju kiselosti u želucu. Uz konsultaciju sa svojim lekarom i praćenjem nivoa kalcijuma u krvi (radi sigurnosti) primenjivati Pepto Sodu za žvakanje u cilju dobijanja drugog željenog terapijskog odgovora.
Mogu. Pepto Soda tablete sadrže minimalan procenat kukuruznog skroba u okviru jedne sirovine koja nije izvor glutena.
Oba prizvoda se jednostavno koriste, brzo se rastvaraju i efikasno deluju na nivou želuca. Neophodno je pridržavati se upozorenja i uputstva za upotrebu prilikom izbora Pepto Sode®. Za deklaraciju šumećih tableta kliknite ovde. Za deklaraciju tableta za žvakanje kliknite ovde.