Potrebno:

Palačinke

  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 345 ml mleka
  • 330 ml kisele vode
  • 75 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 30 g kakao praha

(od ove smese dobije se oko 12 palačinki, za torticu je dovoljno desetak)

 

Beli fil:

  • 500 g mascarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g otopljene bele čokolade
  • 1 kašika arome vanile

 

Višnja sos:

  • 400 g višanja
  • 6 kašika kristal šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 puna kašika gustina razmućena u malo vode

(gustin dodati pred kraj kuvanja i skloniti sa ringle)

 

Slaganje:

U kalup prečnika oko 20 cm postaviti tri palačinke tako da im ivice prelaze preko ivica kalupa. Premazati dno belim filom, a zatim ređati urolane palačinke filovane belim kremom i višnjama — u krug, kao kad se slaže pita. Posle svakog kruga premazati belim filom. Na kraju, ušuškati palačinke koje prelaze ivice, posuti kakaom i ostaviti nekoliko sati u frižideru da se lepo stegne.

 

Uživajte!

 

*Recept by Jelena Dosković*

 

https://www.instagram.com/reel/DIgRfrDsrij/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==