Od sastojka vam je potrebno:

  • 200 g čokolade
  • Za punjenje:
  • 400 g kisele pavlake
  • 240 g slatke pavlake
  • 40 g bele čokolade
  • i još…
  • 100 g malina
  • 1/5 limunovog soka

Ganaž:

  • 90 g čokolade
  • 150 g slatke pavlake
  • Zemlja:
  • 100 g putera
  • 90 g bademovog brašna
  • 30 g kakaa
  • 90 g šećera
  • 90 g brašna

Priprema:
Čokoladu istopiti na pari, te u kartonske čaše izliti čokoladu, ravnomerno je rasporedite, kako ne bi
ostajao nepotreban debeli sloj iste. Izlupkati čašu sa spoljne strane kako bi višak čokolade iscureo.
Ostavite u frižider da se stegne, dok pripremamo i ostale korake.
Za zemlju, vrlo jednostavno pomešati sve sastojke u jednoj činiji i umesiti testo. Umotati u prozirnu
foliju i ostavi u zamrzivač na oko pola sata.
Belu čokoladu istopiti, te je pomešati sa kiselom pavlakom. Kada se fino sjedine ova dva sastojka,
dodati i slatku pavlaku te umutiti sve zajedno.
Slatku pavlaku koja je odvojena za ganaž zagrejati te preliti preko čokolade. Povezati sastojke uz
pomoć žice ili marise.

Čokoladnu zemlju, narendati na pek papir i peći u rerni na 180 stepeni cca 15 minuta. Kada se
prohladio krambl, potrebno ga je još usitniti u secku ili uz pomoć oklagije.
Finalizacija desserta – odvojimo čašu od čokoladnog dela, bez mnogo zadržavanja u ruci, kako se
dodatno ne bi zagrevala čokolada i počela topiti.

Polovinu saksije napunimo musom, potom stavimo kašičicu ganaža, maline 3-4 komada, mus
stavljamo do vrha i završavamo sa čokoladnom zemljom. Kako bi to sve izgledalo kao prava biljka,
dodati jestivo cveće i mentu za kraj. Ostaje samo da se prepustite uživanju.Javite nam putem
Instagrama @goodwill_rs ili naše Facebook stranice, ako isprobate recept!