Biftek sa batat krompirom i džemom od luka

  • krompir,
  • crveni luk,
  • čen belog luka,
  • lovorov list,
  • ruzmarin,
  • majčina dušica,
  • žuti šećer,
  • crveno vino

Skuvati pire od batat krompira.

Džem od crvenog luka skuvati tako što iseckamo crveni luk na rebarca, izdinstamo na ulju sa lovorovim listom, dodati crveno vino i žuti šećer.

Kada ispari alkohol iz vina naliti aćetom balzamikom i kuvati dok se ne zgusne i ne dobijemo džem.

Biftek meso začiniti krupnom morskom solju, biberom.

Na zagrejan tiganj staviti meso, peći oko 4 minuta sa jedne strane, a zatim ga okrenuti na drugu stranu i peći ga isto toliko.

U tiganj ubaciti čen belog luka, ruzmarin i majčinu dušicu. U toku pečenja, komad mesa prelivati puterom iz tiganja.

Kupati ga u puteru da se postigne lepši ukus i sočnost.