- krompir,
- crveni luk,
- čen belog luka,
- lovorov list,
- ruzmarin,
- majčina dušica,
- žuti šećer,
- crveno vino
Skuvati pire od batat krompira.
Džem od crvenog luka skuvati tako što iseckamo crveni luk na rebarca, izdinstamo na ulju sa lovorovim listom, dodati crveno vino i žuti šećer.
Kada ispari alkohol iz vina naliti aćetom balzamikom i kuvati dok se ne zgusne i ne dobijemo džem.
Biftek meso začiniti krupnom morskom solju, biberom.
Na zagrejan tiganj staviti meso, peći oko 4 minuta sa jedne strane, a zatim ga okrenuti na drugu stranu i peći ga isto toliko.
U tiganj ubaciti čen belog luka, ruzmarin i majčinu dušicu. U toku pečenja, komad mesa prelivati puterom iz tiganja.
Kupati ga u puteru da se postigne lepši ukus i sočnost.